Arnhem – Rijkerswoerd | De Hoefstede

38 tweekappers en 4 vrijstaande woningen

Met de komst van de zuidelijkste uitbreidingswijk Rijkerswoerd heeft de gemeente Arnhem de laatste jaren een aanzienlijke groei gerealiseerd. Een gezinswijk met een ruimtelijk karakter en een moderne architectuur. Bepaald geen dertien in een dozijn. Arnhem wilde haar groene hart zoveel mogelijk behouden. Een onmogelijke opgave? Niet voor ons!

 

In een voormalige boomgaard ontwikkelden we een woonconcept met daarin de tweekappers en de vrijstaande woningen. Door de vrije ligging groepeerden we de woningen rond een centrale brink. Landelijk, en tegelijk midden in de nieuwe stad. Rustieke huizen met de sfeer van vroeger, en tegelijk de gemakken van deze tijd. Romantische rieten kappen, veel hout in de gevels en gehuld in een strakke vormgeving.

 

Onder de rieten daken van de ‘cottages’ schuilen maar liefst vijf verschillende types. Ook de variëteit aan toegepaste materialen maakt elk huis nét weer even anders. In een gaard als deze scheiden we met individueel maatwerk de appels van de peren. Uiterst duurzaam is het idee dat de bewoners De Hoefstede in de afgelopen jaren hebben omarmd. De tuinen en directe omgeving van de woningen werden naar eigen inzicht ingericht. Dat is wat je noemt een goede oogst!