De Bosvlinders | Zeist

6 exclusieve bosvilla’s

Neem een glooiende kavel van stuifduinen. Tussen heide en dennenbos op de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug. Voeg daar tal van voorzieningen als scholen, sportclubs, kinderopvang en winkels aan toe, en u hoort ons denken: vruchtbare grond voor gezinnen die het buitenleven koesteren. Of een rustieke combinatie van wonen- en werken. Al bepaalt de koper dat tegenwoordig vooral zelf.

Onze plannen spitsten zich toe op zes vrijstaande ‘bosvlinders’. Het leverde ruime woningen op. Exclusieve bosvilla’s met eigentijds comfort. Duurzaam en energiezuinig. Door de begane grond deels ‘in te duinen’ konden vier leeflagen worden gerealiseerd. Om de vele mogelijkheden van het huis te benutten, konden de kopers gebruik maken van onze eigen binnenhuisstylist.

Het project is één met zijn omgeving. Door de natuurlijke erfafscheidingen gaan de eigen percelen naadloos over in bos of in het mandelige gebied aan de binnenzijde, waardoor via een hofje de verbinding met omliggende woningen en de weg ontstaat. Geen asfalt of bestrating hier, maar een toegangspad van fijne kiezels. Een inrichtingsplan waarin onze landschappers de natuur lieten spreken. Elke dag weer ervaren bewoners nu dat extra vleugje Zeister boslucht. Voor hen creëerden we de ruimte om te doen, of te laten.

Foto’s: 5D fotografie en Bij Drie fotografie